De praktijk

Over ons I En over de praktijk

Even voorstellen

 

Monique van Rees

Op donderdag 2 oktober 1975, precies op de uitgerekende datum, waren mijn ouders op bezoek in Rotterdam toen mijn moeder haar vliezen braken. Dus snel terug naar huis in Spijkenisse en zoals de meeste mensen uit die buurt wel weten, stond natuurlijk de Spijkenisserbrug open! Tot twee keer toe hebben mijn ouders vanuit de auto moeten toekijken hoe de brug open en dicht ging voordat ze verder konden rijden. Gelukkig liet ik nog net lang genoeg op me wachten om  gewoon thuis geboren te worden.

Als verloskundige (sinds 2010) en echoscopiste (sinds 2014) heb ik ervaring opgedaan in diverse verloskundigenpraktijken en in een academisch ziekenhuis.

In de verloskundige zorg vind ik persoonlijke begeleiding, flexibiliteit en laagdrempeligheid erg belangrijk. Om dit te kunnen garanderen, heb ik verloskundige praktijk Tolmiea opgericht. Of je nu thuis, in bad of in het ziekenhuis wilt bevallen, met of zonder pijnstilling, gevolgd door borst- of flesvoeding, mijn doel is om jou en je partner op een professionele en vooral vertrouwde manier zorg te bieden tijdens je zwangerschap, bevalling en kraambed.

 

Laura ten Pierik

Op donderdag 23 januari 1992 ben ik om 19:50 in het IJsselland ziekenhuis geboren in verloskamer 4. 4330gr schoon aan de haak en 53cm lang! Heel bijzonder om nu in diezelfde verloskamer kersverse mama’s en papa’s bij te staan in deze bijzondere periode van het leven.

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Rotterdam. Na een aantal jaar werken in Rotterdam Zuid ben ik bij praktijk Tolmiea begonnen. Sinds juli 2016 ben ik naast verloskundige ook echoscopiste en verricht ik de 20 weken echo, een leuke combinatie.

Verloskundige zijn is niet zomaar een beroep, het is mijn passie. Ik hecht veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband om jullie zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden. Ik kijk er naar uit jullie allen te ontmoeten.

 

Marthe Vrijdag

Op woensdag 25 september 1991 stond mijn vader met mijn puffende moeder aan de ingang van het ziekenhuis in Roosendaal. Mijn vader, huisarts in Wouw, deed regelmatig bevallingen in dit ziekenhuis en wist zijn weg naar de verloskamers. De portier besloot echter dat hij hen niet zomaar het ziekenhuis in zou laten en zou iemand laten komen om hen op te halen. Niet veel later, net op tijd in de verloskamers aangekomen, werd ik geboren.

In 2018, na het afronden van mijn opleiding in Antwerpen, werd voor mij al snel duidelijk dat ik terug naar Nederland wilde om daar aan het werk te gaan. Sinds augustus 2018 biedt Tolmiea mij deze kans en heb ik inmiddels het dorp Wouw verruild voor de grote stad Rotterdam.

Het feit dat aanstaande ouders je toelaten bij iets wat voor hen het mooiste moment in hun leven zal zijn, dat vind ik fantastisch en een enorme eer! Het opbouwen van een band, professionaliteit en vertrouwen vind ik dan ook belangrijk en Tolmiea biedt hier alle ruimte voor. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

 

Gerjanne Terlouw-Schot

Nadat mijn moeder een nacht lang weeën had weggezucht, werd ik eindelijk om kwart voor 1 ’s middags thuis geboren. In de jaren hierna heb ik nog zes zusjes gekregen. Hierdoor heb ik de verloskundige meerdere keren bij ons thuis aan het werk gezien en wist ik al jong dat dit was wat ik wilde.

Inmiddels mag ik mij verloskundige noemen en werk ik sinds de zomer van 2020 bij Tolmiea. Ik geniet van mijn werk en verwonder mij over het ontstaan van nieuw leven. Het is een voorrecht dat ik dit van zo dichtbij mee mag maken. Ik vind het fijn de tijd te nemen om elkaar te leren kennen en te weten te komen wat voor jullie belangrijk is.

Eind 2019 en 2021 ben ik zelf bevallen. Door deze ervaringen besef ik nog meer hoe belangrijk het is dat je je veilig en vertrouwd voelt bij je verloskundige. Ik zal er in mijn werk altijd naar streven jullie dit gevoel te geven.

Tot ziens in de praktijk!

Verloskundige

Verloskundige

Verloskundige

Verloskundige

Spreekuur: locatie en tijden

De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Alexander.

Het adres is:

Hoofdweg 328 (1e etage)

3067 GK, Rotterdam

Parkeren is gratis op het parkeerterrein van het gezondheidcentrum voor het gebouw.

Spreekuren zijn op afspraak. De tijden zijn flexibel: 5 dagen per week ook in de avonden.

Klachten

Het kan gebeuren dat je ergens tegenaan loopt of je vindt dat iets niet goed is verlopen. We kunnen dan doormiddel van een gesprek proberen er samen uit te komen. Lukt het niet om er met een gesprek uit te komen dan is er de mogelijkheid om je klacht voor te leggen aan de klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.