Nazorg

6 weken na je bevalling

Nacontrole

Deze controle vindt ongeveer 6 weken na je bevalling plaats. Je bent nog een keer van harte welkom op de praktijk om je bevalling na te bespreken, voor vragen over je herstel en eventueel controles. De afspraak hiervoor kunnen we op de laatste dag van het kraambed inplannen.

 

 

Cliëntervaringen

Wij horen graag van jou hoe jij onze zorg ervaart. Wat vind jij van onze zorg en dienstverlening die je ontvangt? Bieden wij wat jij nodig hebt en belangrijk vindt?

Hoe worden de clientervaringen gemeten?

Landelijk is afgesproken dat organisaties die geboortezorg leveren, ervaringen van cliënten meten. Alle geboortezorgorganisaties gebruiken hiervoor dezelfde vragenlijst, namelijk de PREM Geboortezorg.

Elke kraamvrouw, die een levensvatbare baby heeft gekregen, krijgt deze vragenlijst aangeboden. Het is een korte vragenlijst met 14 vragen over wat belangrijk is voor jou als kraamvrouw en zinvol voor de zorgverlener.

Bij het afsluiten van het kraambed informeren wij jou over de PREM en vragen je toestemming voor het doorgeven van je e-mailadres. Indien je toestemming geeft voor het doorgeven van je e-mailadres, ontvang je automatisch tussen de 2 en 8 weken na de bevalling een e-mail met uitleg en een link naar de PREM vragenlijst.

Anticonceptie

Als je (nog) niet opnieuw zwanger wil worden is het aan te raden anticonceptie te gebruiken. Informatie over anticonceptie na de bevalling is hier te vinden.