Kinderwens

Als je nog niet zwanger bent

Kinderwensspreekuur

Op het moment dat je de wens hebt om zwanger te worden, heb je misschien veel vragen hierover. Tijdens het kinderwensspreekuur proberen wij al deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. We bespreken verschillende onderwerpen zoals een gezonde levensstijl, vruchtbaarheid en eventuele (erfelijke) aandoeningen in de familie. Goede voorbereiding en kennis vergroten de kans op een goede zwangerschap en een gezonde moeder en baby.

Vooraf aan de afspraak kan je (en je partner) de vragenlijst van zwangerwijzer invullen. Je krijgt dan direct advies maar het is ook handig om deze ingevulde lijst uit te printen en mee te nemen naar je afspraak.

Foliumzuur

Heb je een kinderwens en ben je gestopt met anticonceptie, start dan in ieder geval met het slikken van foliumzuur (dit wordt ook vitamine B11 genoemd). Het slikken van foliumzuur verkleint de kans op neurale-buisdefecten (open ruggetje, open schedel, hazenlip of open gehemelte) bij de baby. Het advies is om te starten met elke dag een tablet van 0,4-0,5 mg foliumzuur zodra je een kinderwens hebt tot en met de 10e week van de zwangerschap.

Afspraak maken

Wil je graag een afspraak maken voor het kinderwensspreekuur neem dan contact met ons op.